úterý 23. února 2016

Italské hory

No, trochu jsem váhala, jestli sem vůbec nějaké fotky z hor dávat.. ale nakonec to teda udělám, abych měla památku a tak :-)
Byli jsme lyžovat v Italských Dolomitech a hlavní můj problém je ten, že pořádně nedokážu identifikovat místa na výhledech. Z mapy to jde těžko poznat a navíc si už nepamatuju, odkud a kterým směrem byla ta která fotka focená :-)

První den jsme lyžovali na Plose- je to široké, hluboko zaříznuté údolí rozkládající se na hranici Sarntalských Alp a Dolomit hned u Brixenu. Počasí bylo asi nejhorší za celou dobu, takže skoro žádné fotky nemáme. Nahoře dost fičelo a vrcholky zakrývaly mraky, místy i sněžilo, lyžovali jsme většinou spíš níž a bez výhledů (ale zase to byl první den, tak to tolik nevadilo).



Druhý den se všechno rapidně zlepšilo. Na Kronplatzu bylo úplně parádně, prosluněné počasí a parádní výhledy. Sice taky hodně lidí, ale co už. Já Kronplatz moc nemusím, spoustě lidí se ale děsně líbí, že to je veliký kopec, ze kterého vedou dolů sjezdovky do všech stran. Jsou fakt krásné, s moderními vleky, široké a upravené. Pro mě osobně je to ale takové nepřehledné, vždycky nahoře trvá, než se zorientuju a tak nějak mi chybí ta správná členitost a rozmanitost. Výhledy byly ale samozřejmě pěkné.


/podle mých spekulací by tohle mohly být pohledy směrem na Sellu a Marmoladu, ale nevím to jistě :-)/


Panorama směrem ke Cortině (?)


Kronplatz z protějšího kopce


Další den následovala Sella ronda- okruh po spoustě lyžařkých středisek soustředěných okolo skalního útvaru Sella. Vyjížděli jsme ze St. Christiny vedle Val Gardeny a nejdřív fotili (asi) Mont de Seur.



Dál jsme pokračovali přes Colfosco, Arabbu  a Passo Pordoi.

Sella (?)


Pohled z protějšího Col Raiser nebo Secedy na Sellu


z ubytování ve Viums/ Fiume nedaleko Brixenu



No a poslední den jsme byli lyžovat v menším, ale úplně úžasném středisku Ratschings. Je to kousek od Brenneru na severních svazích sedla Jaufenpass, sjezdovky jsou tu všech typů a vyznačují se zvlněným terénem s mnoha hupy- my jsme je překřtili na Hobitín. 
Počasí bylo opět skvělé, sjezdovky nádherné a výhledy taky.




2 komentáře:

  1. Koukám, že jste si to pěkně užili:-)

    OdpovědětVymazat
  2. tak což o to, jenom ta fyzička na delší lyžování znatelně chybí :-)

    OdpovědětVymazat