sobota 24. června 2017

Výlet na Klíč

Dneska jsme se (konečně) vydali na dlouho plánovaný výlet na Klíč.
S jistýma obtížema jsme zaparkovali ve Svoru a vydali se po fungl nové cyklostezce Svaté Zdislavy směrem k Novému Boru. Cyklostezka je opravdu velkoryse naplánovaná, všude mohutné ploty, kamenné zídky, to muselo být z Evropské unie zase peněz... Ještě není hotová, ale až bude, to bude!

Po cyklostezce jsme došli až k mostu přes výpadovku na Liberec. Začíná tu cyklostezka Cesta k sousedům, která spojuje Nový Bor a Oybin.



Od mostu jsme se po neznačené cestě vydali k Borské skalce nad Arnultovicema. Je to moc pěkné místo s výhledama. Skalka zjevně slouží jako cvičný horolezecký terén, tak jsme se tam moc neochomýtali a pokračovali za dalšími výhledy na Klíč...



vzadu Ralsko

Cesta teda vedla ještě přes další vrcholy- Břidličný vrch, Pramenný vrch a Hrnčíř, ale tam nebyly žádné použitelné výhledy. Pak už jsme došli na červenou turistickou značku a po ní začali stoupat na Klíč...



Na vrcholu jsme měli štěstí, měli jsme to tam sami pro sebe a užili si všech výhledů do sytosti.



pohled směrem k Českosaskému Švýcarsku- nalevo je vidět Růžák

Lužické hory s Lužem

pohled směrem k Novému Boru, úplně vzadu se rýsuje Sedlo a i Říp, ten ale na fotce není vidět

vlevo Ralsko, uprostřed Bezděz

Lužické hory

Po sestupu jsme se po červené značce vydali ke Kamzičí studánce a Lesní studánce a po budované cyklostezce Cesta k sousedům jsme došli zpátky do Svoru k autu. Pěkný výlet.

Žádné komentáře:

Okomentovat