neděle 31. října 2021

Schrammsteine

 V pátek bylo krásné počasí už od rána, výhledy sice lehce zamlžené, ale to nijak nevadilo.

Vyjeli jsme přes Děčín a Hřensko do Saského Švýcarska a z parkovišti u silnice na Ostrau se vydali na skalní vyhlídky oblasti Schrammsteine. Podobný nápad mělo dost dalších turistů, takže s parkováním byl trochu problém, nicméně nakonec se podařilo.

Údolím Lattengrund jsme vystoupali nahoru k bráně Schrammtor.




O kousek dál jsme ovšem teprve pochopili pravý význam slova "stoupat". Spousta schodů, schůdků a žebříčků vedla až pod vyhlídku Schrammsteinaussicht. 


Výhledy stály za to, ale fakt hodně tam foukalo. Množství turistů se navíc muselo potýkat s čerstvě natřeným zábradlím, které tam postupně natírala skupina dělníků. Takhle vypadá náročná a práce...




Z první vyhlídky jsme pak po sérii dalších žebříků a schodů pokračovali na další vyhlídky. Jako obvykle jsem tu začala tápat v cestách, směrech a značkách (protože fakt nesouhlasí české značení s tím místním, navíc je tu těch cest strašné množství a složitě se proplétají).



Směrem k Labi byla pak po cestě asi nejzajímavější vyhlídka Breite-Kluft-Aussicht.




Na rozcestí nad Heilige Steige jsme se stočili zase zpátky a minuli malou, ale pěknou skalní bránu zvanou Kleines Prebischtor.




Potom jsme si z vyhlídky prohlédli Kleiner Dom a (na tu výšku) pohodlně sestoupili dolů na velkou cestu.






Dál už to (naštěstí) po pohodlné cestě docela ubíhalo. Po žluté značce a potom údolím Schiessgrund jsme došli zpátky na silnici a k autu. Na kilometry to sice nebylo dlouhé, ale to lezení po žebřících a schodech nahoru a dolu je přeci jenom dost náročné.

Žádné komentáře:

Okomentovat