sobota 28. listopadu 2015

Z Tisé do Děčína

I přes nepříznivé předpovědi počasí jsme se dneska potřebovali trochu provětrat a tak jsme se vydali na výlet z Tisé do Děčína. 

Z Tisé jsme prošli tak porůznu po cestách necestách na pěšinku, po které se dá jít vrchem po vyhlídkách nad skalami až k obci Sněžník. 
Nejdřív jsme vystoupali na Dědovu vyhlídku. Vyhlídka se ale moc nekonala, fronta se začala nasouvat nikoliv až odpoledne, jak slibovaly předpovědi, ale už pěkně od rána. Takže to chvílema vypadalo, že se nad nás sune něco strašného, pak zase vylezlo na chvíli i sluníčko.






O kousek dál jsme narazili na Dogu. Doga je pěkně vidět i odspoda nebo ze silnice, jde o šikmou stěnu, která je nejznámější z téhle oblasti pískovcové plošiny zvané "Nad stěnami", která se nachází mezi silnicí vedoucí z Tisé k Děčínskému Sněžníku a skalami spadajícími do údolí směrem k Libouchci.





Dál jsme pokračovali pořád podél skal, výhledy nic moc, ale občas dramatické scenerie






Kousek dál směrem ke Sněžníku jsme se trochu lekli stáda divokých koz, vůbec se nás nebály, naopak si zvědavě prohlížely psa..






Prošli jsme obcí Sněžník (Schneeberg) a po louce došli na pěkná vyhlídková místa pod stolovou horou Sněžník




spořádaně, tj. po turistické značce jsme vystoupali na Děčínský Sněžník a vyfotili si (pro změnu) pár výhledů a rozhlednu v zimním kabátě




Z turistické značky pod Sněžníkem nás odklonili myslivci, že tam mají hon, tak jsme si v čím dál hustějším sněžení museli zajít kus po silnici. Naštěstí i když jsme scházeli níž a níž k Děčínu, pořád jenom sněžilo, na déšť se to neměnilo.

Na kraji Děčína jsme se teda ještě rozhodli vzít to vrchem přes Pastýřskou stěnu. Podrobnější návštěvu jí asi ale věnujeme spíš příště, dneska jsme se jenom pokochali pěknýma skálama nahoře a v houstnoucím sněžení (nebo už spíš i pršení) rychle sešli dolů.

Ještě poslední fotka děčínské synagogy a honem na vlak.




Synagoga v Děčíně Podmoklech je jediná synagoga, která se zachovala v oblasti bývalých Sudet. Jde o pseudoorientální stavbu se secesními prvky z roku 1906 a má za sebou poměrně pohnutý osud.

Na závěr ještě fotka zmoženého psa :-)



















Žádné komentáře:

Okomentovat